Βρετανία: Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Κρέγκαν της Βόρειας Ιρλανδίας

Βρετανία: Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Κρέγκαν της Βόρειας Ιρλανδίας

Στο περιθώριο μιας παρέλασης στο Λοντοντέρι, κατά της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εμπρηστικές βόμβες και άλλα αντικείμενα, στο περιθώριο μιας παρέλασης στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μπέλφαστ.

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είδε τέσσερις νεαρούς στην περιοχή Κρέγκαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ σε ένα όχημα της αστυνομίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στη μία πλευρά του. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και οι αστυνομικές αρχές έκαναν έκκληση για ηρεμία.

«Οι αστυνομικοί μας δέχτηκαν επίθεση στο Κρέγκαν με εμπρηστικές βόμβες και άλλα αντικείμενα ενώ παρακολουθούσαν μια μη γνωστοποιημένη εκ των προτέρων παρέλαση» ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία τερματίστηκαν τρεις δεκαετίες αιματηρών ταραχών στη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ εθνικιστών και ενωτικών. Μέχρι και σήμερα ωστόσο σημειώνονται σποραδικά επεισόδια από μικρές ομάδες που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία.