Τζόρτζια Μελόνι: Αν καταρρεύσει η Τυνησία, κινδυνεύουμε να δεχθούμε 900 χιλιάδες πρόσφυγες

Τζόρτζια Μελόνι: Αν καταρρεύσει η Τυνησία, κινδυνεύουμε να δεχθούμε 900 χιλιάδες πρόσφυγες

Είπε πως χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις για να αποφευχθεί η διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο

Η πρωθυπουργός της ΙταλίαςΤζόρτζια Μελόνι, κατά την παρέμβασή της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «αν καταρρεύσει η Τυνησία, υπάρχει κίνδυνος προσφυγικού κύματος 900 χιλιάδων ανθρώπων, δηλαδή ένα τραγικό, καταστροφικό συμβάν για την ανθρωπότητα», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Μελόνι πρόσθεσε ότι «χρειάζονται γρήγορες και συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η συνέχιση μιας κατάστασης στην οποία εγκληματικές οργανώσεις ελέγχουν τη διακίνηση ανθρώπων στην Μεσόγειο».

Η εφημερίδα «La Stampa» γράφει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες χώρες – όπως η Αυστρία και η Ολλανδία – ευχαρίστησαν την Ιταλία για τον εποικοδομητικό διάλογο που ξεκίνησε η Μελόνι για την αποτελεσματική συνεργασία στην καταπολέμηση διακινητών ανθρώπων».

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμερα (24/3), δε, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να συναντηθεί με την Τζόρτζια Μελόνι και τον Αντόνιο Κόστα, ώστε να συζητήσουν για την οικονομική διακυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.