Μαύρη Θάλασσα: Με βίντεο «διαψεύδουν» οι Ρώσοι την κατάρριψη του drone των ΗΠΑ

Μαύρη Θάλασσα: Με βίντεο «διαψεύδουν» οι Ρώσοι την κατάρριψη του drone των ΗΠΑ

Γιατί η εκδοχή της Μόσχας δεν γίνεται πιστευτή, σύμφωνα με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς

Η Μόσχα προσπαθεί να αποκρούσει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφηκε από το cockpit του μαχητικού Su-27.  Οι ΗΠΑ λένε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος κατέρριψε δικό τους drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και με αυτό το βίντεο η Ρωσία θέλει να «διαψεύσει» την Ουάσιγκτον.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram και δείχνει το μαχητικό που πλησιάζει το drone και πετάει δίπλα του, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή. Έτσι, σύμφωνα με τη Μόσχα, διαψεύδεται η εκδοχή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δημιουργούνται ερωτήματα, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν υπήρξε σύγκρουση. Αντιθέτως, το ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε λάδια προς το drone, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο έλικας του δεύτερου και να χρειαστεί να το καταρρίψουν οι χειριστές του.

Στο βίντεο δεν φαίνεται κάποιο στιγμιότυπο με εκτόξευση λαδιών, ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έγινε, ενώ ειδικοί αναφέρουν πως θα ήταν δύσκολο να καταγραφεί τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία, σε περίπτωση που πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram: