Νεπάλ: Για πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες του μοιραίου ATR 72 μιλάνε οι εμπειρογνώμονες

Νεπάλ: Για πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες του μοιραίου ATR 72 μιλάνε οι εμπειρογνώμονες

Η επιτροπή ερευνά την αεροπορική τραγωδία

Το αεροσκάφος που συνετρίβη τον προηγούμενο μήνα στο Νεπάλ, παρασύροντας στον θάνατο 72 ανθρώπους, παρουσίασε πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες κατά την τελική φάση της διαδικασίας προσγείωσης, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που διόρισε η κυβέρνηση για να διερευνήσει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Από την ανάλυση των λεγόμενων μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, με τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και τα δεδομένα πτήσης, προέκυψε ότι οι έλικες στους δύο κινητήρες του ATR 72 είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής.

Το αεροσκάφος της Yeti Airlines συνετρίβη την 15η Ιανουαρίου, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ. Ήταν η χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε αυτήν την ασιατική χώρα από το 1992, υπενθύμισε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν συνολικά 72 άνθρωποι: 68 επιβάτες (εκ των οποίων δύο παιδιά) και τετραμελές πλήρωμα.

Στον τόπο της τραγωδίας εντοπίστηκαν 71 πτώματα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε, αφού οι αρχές θεωρούν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να επέζησε κάποιος από την συντριβή του αεροσκάφους.