Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Εξακολουθούν να αναζητούνται δύο από τους επιβαίνοντες

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Εξακολουθούν να αναζητούνται δύο από τους επιβαίνοντες

Οι διασώστες έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τις σορούς 70 ανθρώπων εκ των οποίων οι 24 είχαν απανθρακωθεί

Μέλη σωστικών συνεργείων χρησιμοποίησαν drones και καταρριχήθηκαν με σχοινιά σε φαράγγι βάθους 200 μέτρων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ σήμερα, αναζητώντας δυο ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται μετά τη συντριβή αεροσκάφους με τουλάχιστον 70 νεκρούς, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της χώρας εδώ και 30 χρόνια.

Το δύσβατο έδαφος και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες διάσωσης κοντά στην τουριστική πόλη Ποχάρα, όπου συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, και ενώ επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, το αεροσκάφος ATR72 της Yeti Airlines, με 72 επιβαίνοντες. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν επίσης να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς, δήλωσε στο Reuters αξιωματικός της αστυνομίας στην Ποχάρα, που συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης. «Υπάρχει πυκνή ομίχλη εκεί τώρα. Στέλνουμε ομάδες έρευνας και διάσωσης με σχοινιά για να κατέβουν στο φαράγγι, όπου τμήματα του αεροσκάφους έπεσαν και έπιασαν φωτιά», δήλωσε ο ίδιος.

Οι διασώστες έχουν συλλέξει ανθρώπινα μέλη και υπολείμματα και τα έχουν αποστείλει για έλεγχο DNA, δήλωσε ο ίδιος, αλλά οι προσπάθειες έρευνας θα συνεχιστούν έως ότου εντοπιστούν και οι 72 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Οι ομάδες διάσωσης βρήκαν 68 πτώματα την ημέρα της συντριβής, ενώ δύο ακόμα ανασύρθηκαν χθες, Δευτέρα, πριν ανασταλούν οι έρευνες. «Υπήρχαν μικρά παιδιά μεταξύ των επιβατών. Κάποιοι ίσως κάηκαν και πέθαναν και μπορεί να μην βρεθούν. Θα συνεχίσουμε να τους αναζητούμε», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας στην Ποχάρα.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε, ότι 48 πτώματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού και εστάλησαν στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ 22 νεκροί ήδη παραδόθηκαν στις οικογένειές τους στην Ποχάρα. Ο δρ Τούλσι Καντέλ, από το νοσοκομείο του Κατμαντού, δήλωσε ότι θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα, για να ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή και στα 48 πτώματα, τα μισά εκ των οποίων είναι απανθρακωμένα.