Έλον Μασκ: Ξεκινάει από σήμερα να απολύει κόσμο από το Twitter

Έλον Μασκ: Ξεκινάει από σήμερα να απολύει κόσμο από το Twitter

Τι αναφέρει το εσωτερικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους της εταιρείας

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή (4/11)», αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους.

Το έγγραφο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Η Washington Post είχε αποκαλύψει πως προ ημερών όταν η εταιρία πέρασε και επισήμως στα χέρια του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εκείνος πήρε την απόφαση να απομακρύνει τρία υψηλόβαθμα στελέχη στέλνοντας το μήνυμα για τις αλλαγές που αναμένεται να ακολουθήσουν στην πλατφόρμα. Στο μεταξύ, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Ο Μασκ προωθεί και άλλα σχέδια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Twitter και πιο συγκεκριμένα την καταβολή συνδρομής οκτώ δολαρίων τον μήνα προκειμένου οι χρήστες να επαληθεύουν τον λογαριασμό τους ως «αυθεντικό», αλλά και για να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.