Έλον Μασκ: Διαβεβαίωσε την Κομισιόν ότι το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Έλον Μασκ: Διαβεβαίωσε την Κομισιόν ότι το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Σε αυτές τις διατάξεις γίνεται λόγος περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου

Ο 'Ελον Μασκ διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου τώρα που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ιδιοκτησία του, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Μασκ δήλωσε στον ευρωπαίο επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπός του είναι η συμμόρφωση με την Digital Services Act της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν επιβάλλουν έλεγχο επί του παράνομου περιεχομένου.

Ο Έλον Μασκ συμφώνησε σε συνάντηση με τον Τιερί Μπρετόν τις προσεχείς εβδομάδες, διευκρίνισαν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συνομιλία Μασκ-Μπρετόν ακολούθησε την προειδοποίηση που απηύθυνε την Παρασκευή ο Τιερί Μπρετόν προς τον ιδιοκτήτη του Twitter σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία., επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το πουλί ελευθερώθηκε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο 'Ελον Μασκ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του μέσου.

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάει σύμφωνα με τους δικούς μας ευρωπαϊκούς κανόνες», τον προειδοποίησε αμέσως ο Τιερί Μπρετόν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...