Κλονίζεται η βρετανική κυβέρνηση: Παραιτήθηκε η η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν

Κλονίζεται η βρετανική κυβέρνηση: Παραιτήθηκε η η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν

Επειδή έστειλε επίσημο έγγραφο μέσω του προσωπικού της e-mail, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.

Στην επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, την οποία η παραιτηθείσα υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε μέσω Twitter, η Σουέλα Μπράβερμαν παραδέχεται ότι έστειλε επίσημο έγγραφο μέσω του προσωπικού της e-mail, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας της κυβέρνησης. «Έκανα λάθος, αποδέχομαι την ευθύνη και παραιτούμαι», υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια, η Σουέλα Μπράβερμαν εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», αναφέροντας ειδικότερα την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

Νέος υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να διοριστεί ο Γκραντ Σαπς (πρώην υπουργός Μεταφορών), σύμφωνα με τον Guardian και το BBC.