Έλον Μασκ: Μετά το «ναυάγιο» με το Twitter στρέφεται στην Apple

Έλον Μασκ: Μετά το «ναυάγιο» με το Twitter στρέφεται στην Apple

Ο δισεκατομμυριούχος ευελπιστεί σε συνεργασία για την συνδεσιμότητα του δορυφορικού ίντερνετ της Starlink με τα iPhone

Στην αποκάλυψη ότι η εταιρεία του δορυφορικού ίντερνετ Starlink βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple, προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ.

«Είχαμε πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με την Apple σχετικά με τη συνδεσιμότητα του Starlink» ανέφερε σχετικά ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter. «Προφανώς η ομάδα του iPhone είναι εξαιρετικά έξυπνη», έγραψε ακόμη.

Όπως προκύπτει από την ανάρτηση του Μασκ, η σύνδεση δορυφόρων και κινητών τηλεφώνων θα είναι αποδοτικότερη, εάν το λογισμικό και ο εξοπλισμός της συσκευής προσαρμοστεί στο σήμα που εκπέμπεται από δορυφόρους, αντί να προσαρμοστεί το σύστημα του Starlink. Ως εκ τούτου, ο Μασκ υπονόησε ότι η Apple θα πρέπει να προσαρμόσει τις συσκευές της προκειμένου να συνδεθούν με τους δορυφόρους της Starlink.

Πάντως η Apple μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει από την πλευρά της την ύπαρξη συνομιλιών με τον Έλον Μασκ. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον δισεκατομμυριούχο, η εταιρεία στοχεύει στο να παρέχει internet σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη και γενικά σε περιοχές, όπου η σύνδεση είναι δύσκολη.