Δεκάδες Ισπανοί σταρ και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν στο πλευρό 11χρονου θύμα σχολικού εκφοβισμού

Δεκάδες Ισπανοί σταρ και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν στο πλευρό 11χρονου θύμα σχολικού εκφοβισμού

Bίντεο δείχνει τον Ίθαν να κλαίε, ενώ συμμαθητές του τον χλευάζουν παραλλάζοντας τους στίχους του «Χρόνια Πολλά»

Πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν, κινητοποιήθηκαν καταγγέλλοντας τον σχολικό εκφοβισμό, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο οι μαθητές μιας τάξης  στην Ισπανία εξευτελίζουν έναν συμμαθητή τους, ανήμερα των γενεθλίων του.

Το βίντεο δείχνει το αγόρι, τον Ίθαν, να κλαίει με αναφιλητά, ενώ οι άλλοι μαθητές ενός σχολείου της Μαγιόρκας, στις Βαλεαρίδες, τον χλευάζουν παραλλάζοντας τους στίχους του «Χρόνια Πολλά».

«Σήμερα, ο αδελφός μου έκλεινε τα 11. Ήταν χαρούμενος, πήγε χθες και αγόρασε μια τούρτα για να γιορτάσει (τα γενέθλια) στην τάξη (…) Και αντί να του τραγουδήσουν τα χρόνια πολλά, οι συμμαθητές του έκαναν την ευχάριστη έκπληξη να τον αποκαλέσουν τραγουδιστά χοντρό», ανέφερε ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Μάρκος, στο Instagram, αναρτώντας το βίντεο με το bullying.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του, ο Ίθαν κατέρρευσε. Φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον αδελφό του, ότι «η ζωή είναι σκ.. και δεν θέλει πια να ζει». Ο Ίθαν βιώνει εδώ και τέσσερα χρόνια «προσβολές, φτυσίματα» μπροστά στα μάτια των καθηγητών που «δυστυχώς» δεν κάνουν τίποτα, πρόσθεσε.

Ο λογαριασμός Es-decirdiario αναμετέδωσε την ανάρτηση του Μάρκος, καλώντας τους 700.000 «ακολούθους» του να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον Ίθαν με ένα βίντεο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πρωτοβουλία λειτούργησε τόσο καλά που πολλοί άγνωστοι αλλά και σταρ, όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν, έστειλαν στο παιδί ευχετήρια μηνύματα. «Σου εύχομαι χρόνια πολλά, να γιορτάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Να μεγαλώσεις, η ζωή είναι ωραία. Σε φιλώ, κουράγιο και σε περιμένω εδώ για να δεις έναν αγώνα όποτε θέλεις στο Wanda», το στάδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, είπε ο ποδοσφαιριστής.

Σε ένα 40λεπτο βίντεο που μόνταρε το Es.decirdiario, χρόνια πολλά εύχονται στον Ίθαν πολλοί άλλοι Ισπανοί σταρ, όπως ο streamer Ιμπάι Γιάνος, ο ηθοποιός Άρον Πάιπερ (γνωστός από τη σειρά Elite του Netflix), το μανεκέν και ηθοποιός Τζον Κορταχαρένα και η τραγουδίστρια Αϊτάνα.

Ο Ίθαν απάντησε σήμερα με ένα δικό του βίντεο: ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, εξηγώντας ότι του ανέβασαν το ηθικό και κάλεσε όλον τον κόσμο να «κάνει κάτι» για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που βίωσε ο ίδιος.