Φινλανδία: Συγγνώμη ζήτησε η Σάνα Μαρίν για την επίμαχη φωτογραφία από πάρτι

Φινλανδία: Συγγνώμη ζήτησε η Σάνα Μαρίν για την επίμαχη φωτογραφία από πάρτι

«Τίποτα το υπερβολικό δεν συνέβη στη συνάθροιση»

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν ζήτησε σήμερα συγγνώμη για μια φωτογραφία από ιδιωτικό πάρτι που είχε κάνει στην επίσημη κατοικία της τον Ιούλιο, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε για ένα πάρτι της την περασμένη εβδομάδα.

Χθες, Δευτέρα, βγήκε αρνητικό το τεστ για ναρκωτικά στο οποίο υποβλήθηκε η πρωθυπουργός, μία από τους πιο νέους ηγέτες στον κόσμο. Το έκανε για να κατευνάσει τις ανησυχίες έπειτα από τη δημοσιοποίηση την περασμένη εβδομάδα πλάνων βίντεο που τη δείχνουν να τραγουδά και να χορεύει με Φινλανδούς σελέμπριτι σε ένα άλλο πάρτι.

Αυτή την εβδομάδα, μια άλλη φωτογραφία άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει δύο γνωστές γυναίκες ινφλουένσερς να φιλιούνται, καλύπτοντας τα γυμνά στήθη τους με την ένδειξη "Φινλανδία" ("Finland") από την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στο Ελσίνκι.

«Κατά τη γνώμη μου, η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα. Ζητώ συγγνώμη γι΄αυτήν. Τέτοιες φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να είχαν τραβηχθεί, αλλά κατά τα άλλα τίποτα το υπερβολικό δεν συνέβη στη συνάθροιση», δήλωσε η Μαρίν στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας πως η φωτογραφία ήταν από την κατοικία της.

Η 36χρονη Μαρίν, που δεν έχει κρύψει ότι απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της, είπε πως η φωτογραφία ελήφθη στη διάρκεια ενός ιδιωτικού πάρτι με φίλους της έπειτα από ένα μουσικό φεστιβάλ τον Ιούλιο.

«Κάναμε σάουνα, κολυμπήσαμε και περάσαμε χρόνο μαζί», είπε, μιλώντας για το πάρτι στην κατοικία της.

Οι Φινλανδοί έχουν διχαστεί σχετικά με τη συμπεριφορά της πρωθυπουργού, με ορισμένους να εκφράζουν υποστήριξη για τη νεαρή πρωθυπουργό που συνδυάζει την ιδιωτική ζωή με την υψηλού επιπέδου καριέρα της, ενώ άλλοι εγείρουν ερωτήματα για το αν η κρίση της θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις δραστηριότητες στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου της.

Η Μαρίν, που ηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και έγινε η νεότερη στον κόσμο επικεφαλής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2019, συμφώνησε την Παρασκευή να υποβληθεί σε τεστ ναρκωτικών, λέγοντας ότι δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά και ότι δεν είδε κανέναν να το κάνει στο πάρτι όπου συμμετείχε.

Η Μαρίν δήλωσε στο Reuters τον Ιανουάριο πως εκείνη και οι νεαρές συνάδελφοί της υπουργοί έχουν στοχοποιηθεί με ρητορική υπέρμετρου μίσους λόγω του φύλου και της εμφάνισής τους.