Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μπραντ Πιτ για την σπάνια πάθησή του – Ποια είναι τα συμπτώματα

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μπραντ Πιτ για την σπάνια πάθησή του – Ποια είναι τα συμπτώματα

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει το ίδιο», τόνισε ο διάσημος ηθοποιός

Μια σπάνια πάθηση ταλαιπωρεί τον Μπραντ Πιτ και όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες πλησιάζει η ώρα που θα πει «αντίο» στην υποκριτική. Η εξομολόγηση του διάσημου ηθοποιού συγκλονίζει, καθώς τόνισε ότι ταλαιπωρείται από την προσωπαγνωσία ή αλλιώς τύφλωση του προσώπου.

Είναι μία σπάνια πάθηση που δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Μάλιστα, όσο περνάει ο χρόνος, τόσο επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία για το άτομονα αναγνωρίσει οικεία πρόσωπα, είτε της οικογένειας του, είτε φίλους του.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Μπορεί επίσημα ο Μπραντ Πιτ να μην έχει διαγνωστεί με αυτή την πάθηση όμως ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από την προσωπαγνωσία. «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», είπε ο ηθποιός σεη συνέντευξή του στο GQ και πρόσθεσε  «Όλο αυτό είναι για μένα μυστήριο. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι κάποιοι τον μισούν επειδή δεν τους χαιρετά: «Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια».

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5%. Στη λίστα όσων πάσχουν από την πάθηση συγκαταλέγεται και ο κωμικός Στίβεν Φράι. Μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι η «προσωπαγνωσία» πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το εξηγήσουν πώς προκύπτει.