Οι Φινλανδοί λανσάρουν νέα μπύρα για να γιορτάσουν την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Οι Φινλανδοί λανσάρουν νέα μπύρα για να γιορτάσουν την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία των Φινλανδών αρκετά καλά, ότι μένουμε απλά ήρεμοι»

Μια μικρή φινλανδική ζυθοποιία, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, λάνσαρε μια νέα μπύρα για να γιορτάσει την αίτηση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η λάγκερ ονομάζεται Otan olutta – με την πρώτη λέξη να αντιστοιχεί στο ακρωνύμιο του ΝΑΤΟ στα γαλλικά. Το πλήρες όνομα στα φινλανδικά σημαίνει επίσης «Θα πιω λίγη μπύρα».

Ο ζύθος έχει «μια γεύση ασφάλειας με ένα άρωμα ελευθερίας», δήλωσε στο Reuters ο Πέτερι Βάντινεν, διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης Olaf Brewing, που βρίσκεται στη Σαβονλίνα, στην ανατολική Φινλανδία.

Η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αίτηση την Τετάρτη για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια απόφαση που ήταν αποτέλεσμα της ανησυχίας που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα αρχικά απείλησε με αδιευκρίνιστα αντίποινα.

Ο Βάντινεν όμως δήλωσε κανείς δεν πανικοβάλλεται. «Μπορούμε να πιούμε μια μπύρα τώρα που προχωρήσαμε τόσο πολύ σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία των Φινλανδών αρκετά καλά, ότι μένουμε απλά ήρεμοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Το μπλε και λευκό κουτάκι φέρει τα χρώματα του ΝΑΤΟ και απεικονίζει έναν ιππότη που κρατά ένα κύπελλο με μπύρα που αφρίζει, ενώ στην πανοπλία του βρίσκεται το λογότυπο της συμμαχίας.