ΗΠΑ: Υπόνοιες για ερωτική σχέση της σωφρονιστικής υπαλλήλου και του βαρυποινίτη που απέδρασε

ΗΠΑ: Υπόνοιες για ερωτική σχέση της σωφρονιστικής υπαλλήλου και του βαρυποινίτη που απέδρασε

Η 56χρονη βοήθησε τον 38χρονο να φύγει από τη φυλακή

Ο «άκρως επικίνδυνος» κρατούμενος που απέδρασε από τη φυλακή του στην Αλαμπάμα και η σωφρονιστική υπάλληλος που τον βοήθησε να φύγει είχαν μια «ξεχωριστή σχέση», επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρχές. Αφήνουν ξεκάθαρες υπόνοιες ότι έχουν ερωτική σχέση.

«Οι αρχές έλαβαν πληροφορίες εκ μέρους των κρατουμένων (…) βάσει των οποίων υπήρχε μια ξεχωριστή σχέση μεταξύ (της σωφρονιστικής υπαλλήλου Βίκι) Γουάιτ και του κρατουμένου Κέισι Γουάιτ» παρά τη συνωνυμία τους οι δύο τους δεν συγγενεύουν, ανέφεραν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Λοντερντέιλ, όπου βρίσκεται η φυλακή.

Υποψίες γρήγορα σχηματίστηκαν σχετικά με τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο δραπετών: Η Βίκι Γουάιτ, μια έμπειρη αστυνομικός ηλικίας 56 ετών, είχε συνοδεύσει τον Κέισι Γουάιτ, 38 ετών, στο δικαστήριο, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, χωρίς να τηρηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου τις μεταγωγές κρατουμένων επιβλέπουν δύο αστυνομικοί.

Ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας της σωφρονιστικής υπαλλήλου, που θα έβγαινε στη σύνταξη έπειτα από 17 χρόνια υπηρεσιών και είχε πουλήσει το σπίτι της «πριν από περίπου έναν μήνα», σύμφωνα με τον σερίφη Ρικ Σίνγκλετον.

Οι αρχές εξέδωσαν σε βάρος της ένταλμα σύλληψης, επειδή «επέτρεψε ή διευκόλυνε μια απόδραση», ανακοίνωσε χθες ο σερίφης.

Ο Κέισι Γουάιτ, με ύψος 2,06 μέτρα και βάρος 118 κιλά, εξέτιε ποινή κάθειρξης 75 ετών για μια σειρά εγκλημάτων, μεταξύ άλλων διάρρηξη, κλοπή αυτοκινήτου με βία και εγκατάλειψη θύματος και επιπλέον είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, αφότου ομολόγησε ότι σκότωσε μία γυναίκα 58 ετών το 2015.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που ειδικεύεται στην αναζήτηση δραπετών, η United States Marshals Service (USMS), προσφέρει αποζημίωση ύψους έως 10.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του.

«Μην προσπαθήσετε να πλησιάσετε τον έναν ή την άλλη από αυτά τα άτομα, θεωρούμε πως και οι δύο είναι επικίνδυνοι», προειδοποίησε χθες ο πράκτορας της USMSΜ Μάρτι Κίλι.