Σε κρίση η Τσέλσι: Τέλος κι επίσημα από την προεδρία της ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Σε κρίση η Τσέλσι: Τέλος κι επίσημα από την προεδρία της ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Η ανακοίνωση της Premier League

Η Τσέλσι φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό. Οι «μπλε» του Λονδίνου δεν μπορούν πλέον να έχουν έσοδα από εισιτήρια, η μπουτίκ έκλεισε, μεταγραφές είναι αδύνατον να γίνουν, πωλήσεις απαγορεύονται ενώ «πάγωσαν» και οι ανανεώσεις των συμβολαίων.

Η πώληση που σχεδίαζε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει καταστεί αδύνατη, εκτός εάν ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης των «μπλε» από το 2003, συμφωνήσει να πουλήσει το σύλλογο για το…τίποτα.

Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (12/03), η Premier League επισημοποίησε τον αποκλεισμό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την προεδρία της Τσέλσι, μετά από τις κυρώσεις από την κυβέρνηση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το συμβούλιο της Premier League απέκλεισε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ως Διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Λέσχης Τσέλσι.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζει την ικανότητα του συλλόγου να προπονείται και να παίζει τα παιχνίδια του, όπως ορίζεται στους όρους άδειας που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου 2022», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.