Τούρκος δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στο να αγοράσει την Τσέλσι

Τούρκος δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στο να αγοράσει την Τσέλσι

«Θα κυματίσουμε στο Λονδίνο την τούρκικη σημαία» δήλωσε ο Μουσίν Μπαϊράκ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις και στο αγγλικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην Τσέλσι, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τις εις βάρος του κυρώσεις από την Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του.

Μια απόφαση που προκάλεσε «θόρυβο», όπως προκαλούν και οι δηλώσεις του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Μουσίν Μπαϊράκ, ο οποίος υποστηρίζει, ότι είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία, για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας του Λονδίνου και πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Όταν ο Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την απόφασή του να πουλήσει τις μετοχές του, τα Βρετανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ήδη υπάρχουν δύο-τρεις προτάσεις για την αγορά της Τσέλσι. Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα από ποιους είναι αυτές οι προτάσεις, δεν αναφέρθηκαν στον αγγλικό Τύπο, αλλά το κάνει τώρα ο Μπαϊράκ.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι πρόεδρος της AB Group Holding, εταιρείας που δραστηριοποιείται σε τομείς crypto, κατασκευών, τουρισμού και ενέργειας, με αξία που κυμαίνεται στις 11 δισ. λίρες, έκανε δηλώσεις και ισχυρίστηκε, ότι είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει τις μετοχές του Αμπράμοβιτς.

«Διαπραγματευόμαστε τους όρους αγοράς της Τσέλσι με τους δικηγόρους του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τις υπογραφές. Θα κυματίσουμε σύντομα στο Λονδίνο την τούρκικη σημαία. Κάναμε την προσφορά μας μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πλέον σχεδιάζουμε να υπογράψουμε σύντομα», ήταν τα λόγια του και μένει να φανεί αν ισχύουν ή όχι όσα είπε.