Γαλλία: «Σοβαρές και αποχρώσες ενδείξεις» για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Γαλλία: «Σοβαρές και αποχρώσες ενδείξεις» για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ηθοποιού να αρθούν οι σε βάρος του κατηγορίες μετά από μήνυση της συναδέλφου του Σαρλότ Αρνούλ

Η Γαλλική δικαιοσύνη αποφάσισε να μην άρει, αλλά να επιβεβαιώσει αντίθετα, την απαγγελία κατηγοριών κατά του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις», έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ.

«Το δικαστήριο θεωρεί, ότι σε αυτό το στάδιο υπάρχουν σοβαρές και αποχρώσες ενδείξεις που δικαιολογούν την απαγγελία κατηγοριών κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ» για γεγονότα που χρονολογούνται τον Αύγουστο 2018, δηλώνει ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιώντας την απόρριψη του αιτήματος του ηθοποιού για τον τερματισμό της ανακριτικής διαδικασίας.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, θρύλος, κάποτε, του γαλλικού σινεμά, 73 ετών, ζήτησε τον περασμένο Μάιο την αναίρεση των εναντίον του κατηγοριών. Δευτεροβάθμιο δικαστήριο εξέτασε το αίτημά του, προς το οποίο αντιτάχθηκε ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού. «Ο φάκελος επιστρέφει στην ανακρίτρια για την συνέχιση της διαδικασίας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Ρεμί Ετζ.

«Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι αυτήν την στιγμή όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν στην υπόθεση θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές ή αποχρώσες ενδείξεις που οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ διέπραξε όντως τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται», δήλωσε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας» η συνήγορος της μηνύτριας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι, όταν η Σαρλότ Αρνούλ, 22 ετών τότε, παρουσιάσθηκε σε αστυνομικό τμήμα της νοτιοανατολικής Γαλλίας στο τέλος του Αυγούστου για να καταγγείλει ότι είχε βιασθεί λίγες ημέρες πριν στην κατοικία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Στις 16 Δεκεμβρίου 2020, απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις». Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικά μέτρα.

«Είμαι αθώος και δεν έχω τίποτε να φοβηθώ», είχε δηλώσει ο κατηγορούμενος στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica τον Φεβρουάριο 2021, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).