Βρετανία: Νέα καταγγελία για πάρτι γενεθλίων του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω lockdown

Βρετανία: Νέα καταγγελία για πάρτι γενεθλίων του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω lockdown

Από γλέντι σε γλέντι ο Βρετανός πρωθυπουργός παρά τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει ο ίδιος

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε ένα πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown κατά της Covid-19 τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η σύζυγός του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον φέρεται να βοήθησε στο να οργανωθεί το πάρτι το απόγευμα της 19ης Ιουνίου. Έως και 30 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στην Downing Street, το γραφείο και την κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ITV.

Αναφορικά με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου για το πάρτι, το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον απάντησε: «Μια ομάδα από το προσωπικό που εργάζεται στη Downing Street συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από μια συνάντηση, προκειμένου να ευχηθεί στον πρωθυπουργό «χρόνια πολλά». Εκείνος έμεινε εκεί για λιγότερο από 10 λεπτά».

Το ρεπορτάζ εντείνει την πίεση στον Τζόνσον με αφορμή μια σειρά συναθροίσεων στην Downing Street, με τις οποίες φαίνεται πως παραβιάστηκε το lockdown κατά της Covid-19, που είχε επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση.