Οι Σερβικές Αρχές διαψεύδουν τον Τζόκοβιτς για το πότε έμαθε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό

Οι Σερβικές Αρχές διαψεύδουν τον Τζόκοβιτς για το πότε έμαθε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό

Η Επιτροπή Κρίσεων για την διαχείριση της πανδημίας τον είχε ενημερώσει μία ημέρα νωρίτερα

Ο ισχυρισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι πληροφορήθηκε πως είναι θετικός στον κορονοϊό το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 2021 διαψεύδεται πλέον και από την Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία.

Στην συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο ιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε, ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email την στιγμή που εκδίδονται και καταχωρούνται, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι, Νίκος Πέλπας.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τέστ ο κ. Γκόικοβιτς απάντησε: «Σ’ αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς. Δεν μπορώ εγώ να ξέρω, πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει, ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στον ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Ο Τζόκοβιτς ωστόσο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφίζονταν μαζί τους, δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε, ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στην σερβική δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας, διότι δεν αποτελεί, σύμφωνα με την νομοθεσία, αδίκημα. Διευκρίνισε, ότι η παραβίαση της καραντίνας ήταν ποινικό αδίκημα μόνο κατά την περίοδο, που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα του 2020 και ο νόμος αυτός πλέον δεν ισχύει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...