Κατά συρροή δολοφόνος είχε προαναγγείλει τους σκοτωμούς σε σειρά μυθιστορημάτων του

Κατά συρροή δολοφόνος είχε προαναγγείλει τους σκοτωμούς σε σειρά μυθιστορημάτων του

Σκότωσε πέντε ανθρώπους πριν θανατωθεί από τα πυρά των αστυνομικών

Ο άνδρας που σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού να πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, τη Δευτέρα στο Κολοράντο, είχε προαναγγείλει τα εγκλήματα και κατονόμασε ορισμένα από τα θύματά του σε μια σειρά νουβέλες επιστημονικής φαντασίας που έγραψε, σύμφωνα με την αστυνομία και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε ενήμεροι για τα βιβλία που έγραψε ο ύποπτος, με ψευδώνυμο, τα οποία αποτελούν στοιχεία της έρευνάς μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντένβερ.

Ο δράστης, που σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Λίντον ΜακΛίοντ, είχε εκδόσει το 2018 και το 2020 μια τριλογία, με τον τίτλο “Sanction”, με το ψευδώνυμο Ρόμαν ΜακΚλέι. Στις φωτογραφίες του, σε διάφορους λογαριασμούς που διατηρούσε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει μακριά γενειάδα, καστανά μαλλιά και πολλά τατουάζ. Ένα σχόλιο, σε έναν ιστότοπό του γραφεί ότι τα βιβλία του παρακολουθούν τη ζωή ενός «πολιτικού/δισεκατομμυριούχου που θέλει να χρησιμοποιήσει τη γενετική τεχνολογία για να αλλάξει το DNA εγκληματιών, όπως κατά συρροή δολοφόνων ή βίαιων ανθρώπων».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στον πρώτο τόμο της τριλογίας, ένας άνδρας ονόματι Λίντον ΜακΛίοντ σκοτώνει έναν άλλο, που ονομάζεται Μάικλ Σουίνγιαρντ, σε ένα κτίριο του Ντένβερ. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένα από τα πραγματικά θύματα ονομαζόταν Μάικλ Σουίνγιαρντ και δολοφονήθηκε στο κτίριο που αναφέρεται στο βιβλίο.

Σε άλλον τόμο ο συγγραφέας αφηγείται τη δολοφονία μιας γυναίκας, της Αλίσια Καρντένας. Η πραγματική Αλίσια Καρντένας ήταν επίσης μεταξύ των θυμάτων του ΜακΛίοντ. Το όνομα του ΜακΛίοντ αναγράφεται σε διοικητικά έγγραφα που συνδέονται με την αγορά ενός ακινήτου, πριν από μερικά χρόνια, από την Αλίσια Καρντένας.

Στον ιστότοπό του ο «Ρόμαν ΜακΚλέι» έγραφε ότι αναμιγνύει τη φαντασία με «πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα» ώστε «να θολώσει τα όρια μεταξύ του υπαρκτού και του πιθανού».

Την Δευτέρα, ο 47χρονος άνοιξε πυρ σε ένα σαλόνι τατουάζ του Ντένβερ, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια, την Αλίσια Καρντένας. Στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάικλ Σουίνγιαρντ και κατόπιν πήγε στο Λέικγουντ, στα προάστια του Ντένβερ, όπου σκότωσε έναν άνδρα σε ένα άλλο τατουατζίδικο και μια ρεσεψιονίστ σε ένα ξενοδοχείο.

Ο δράστης σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών. Ο ύποπτος «φαίνεται ότι στόχευε συγκεκριμένους ανθρώπους» με ορισμένους από τους οποίους «είχε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις», ανέφερε την Τρίτη η αστυνομία.

Το κίνητρο των επιθέσεων παραμένει αδιευκρίνιστο.