Νέα Υόρκη: Συνδικάτο πυροσβεστών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζόμενων στο δήμο

Νέα Υόρκη: Συνδικάτο πυροσβεστών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζόμενων στο δήμο

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δήμο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να μην μπορέσουν να εργαστούν τη Δευτέρα

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους πυροσβέστες της πόλης της Νέας Υόρκης προσέφυγε σε δικαστήριο της πολιτείας ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, βάσει της οποίας στις υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν να εργάζονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Οι επικεφαλής του συνδικάτου Uniformed Firefighters Association έχουν ήδη ζητήσει τους μη εμβολιασμένους πυροσβέστες να πάνε κανονικά στην εργασία τους, αψηφώντας την εντολή του ντε Μπλάζιο.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δήμο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να μην μπορέσουν να εργαστούν τη Δευτέρα, αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Πολλοί πυροσβέστες, αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εντολή αυτή, με τις αρχές της πόλης να μην γνωρίζουν αν θα μπορούν να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στους περισσότερους από 8 εκατομμύρια κατοίκους της.

Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα συνδικάτο των αστυνομικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην εφαρμοστεί η εντολή ντε Μπλάζιο, όμως την Τετάρτη δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την προσφυγή όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έδωσε διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα στους περίπου 50.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου να υποβάλουν στις υπηρεσίες τους πιστοποιητικό εμβολίασμού κατά της covid-19. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...