Κορονοϊός: Πλήρως εμβολιασμένο το 81% των Ιταλών άνω των 12 ετών

Κορονοϊός: Πλήρως εμβολιασμένο το 81% των Ιταλών άνω των 12 ετών

Τους τελευταίους 4 μήνες εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις το 50% του πληθυσμού

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη στο σύνολό της.

"Μετά από μια εκκίνηση μετ' εμποδίων, η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη πέτυχε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και στην συνέχεια πρόσθεσε: "Στην Ιταλία, η εκστρατεία προχωρά με γοργότερα βήματα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έως τώρα η πρώτη δόση έχει χορηγηθεί στο 86% των κατοίκων άνω των 12 ετών, ενώ έχει κάνει και τις δυο δόσεις το 81%".

Ο Ντράγκι ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, που αποφάσισαν να εμβολιαστούν "και ιδιαίτερα τους νεώτερους και όλους όσοι επέλεξαν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους". Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε παράλληλα ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες η χώρα του έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, "καταβάλλοντας μια εξαιρετική προσπάθεια χάρη κυρίως στους γιατρούς και νοσηλευτές".

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προμηθεύσει με περισσότερα εμβόλια τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, διότι "μόνον το 2,8% των κατοίκων των αναπτυσσόμενων χωρών έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 50%".