Εννέα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Τόκιο

Εννέα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Τόκιο

Ο δράστης συνελήφθη από την γιαπωνέζικη αστυνομία

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα σε ένα τρένο του προαστιακού στο Τόκιο. Ο δράστης διέφυγε αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τέτοιου είδους βίαιες επιθέσεις είναι κάτι σπάνιο για την Ιαπωνία και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα είναι σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής, δεδομένου ότι φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επίθεση με μαχαίρι έγινε αργά το βράδυ, στην περιοχή της Σεταγκάγια, ενός προαστίου στα δυτικά του Τόκιο. Μια γυναίκα περίπου 20 ετών τραυματίστηκε σοβαρά, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK επικαλούμενη τις υπηρεσίες παροχής άμεσης βοήθειας.

Η περιοχή αυτή απέχει μερικά χιλιόμετρα από τον χώρο όπου διεξάγονται τα ιππικά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, σηνειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Odakyu Electric Railway ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι ανέστειλε ορισμένα δρομολόγια λόγω «μιας επίθεσης σε έναν συρμό», χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία αφού προηγουμένως πήγε σε ένα κατάστημα και δήλωσε στον διευθυντή ότι εκείνος ήταν ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo ο δράστης άφησε μέσα στο τρένο το μαχαίρι καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...