Αλλαγή πλεύσης στη Βρετανία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε χώρους με συνωστισμό

Αλλαγή πλεύσης στη Βρετανία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε χώρους με συνωστισμό

Από το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι απαραίτητο για να πάνε στα νυκτερινά κλαμπ οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου

Μπορεί να έχουν ανοίξει όλα στη Μεγάλη Βρετανία και η είσοδος παντού να επιτρέπεται χωρίς μάσκες, όμως φαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή πλεύσης. Από το τέλος Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για την είσοδο σε χώρους με συνωστισμό, όπως τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης.

Όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, έως τότε πιστεύεται θα έχουν προσφερθεί σε όλους τους νέους οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Η ανακοίνωση πάντως γίνεται την ημέρα που τα κλαμπ στην Αγγλία επετράπη να ανοίξουν χωρίς υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απέφυγε να διευκρινίσει σε ποιους άλλους χώρους θα απαιτούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού όταν ρωτήθηκε αν θα χρειάζονται και στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Συμμετέχοντας σε συνέντευξη Τύπου μέσω διαδικτύου από την εξοχική κατοικία του Τσέκερς όπου τελεί υπό απομόνωση, ο κ. Τζόνσον υπερασπίστηκε επίσης την άρση των νομικών περιορισμών κατά της πανδημίας στην Αγγλία από σήμερα.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος Αγγλίας καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να μην «ξεσκίσουν» την ελευθερία που τους προσφέρεται από σήμερα.