Euro 2020: Σκληροτράχηλη η Σκωτία σταμάτησε στο μηδέν την Αγγλία

Euro 2020: Σκληροτράχηλη η Σκωτία σταμάτησε στο μηδέν την Αγγλία

Μετά το 0-0 στο Γουέμπλεϊ παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ τα τρία λιοντάρια αγγίζουν τους «16»

Ήταν ντέρμπι, παρά τη διαφορά δυναμικότητας και μέσα στο Γουέμπλεϊ αποδείχθηκε πως αυτό ισχύει. Η σκληροτράχηλη Σκωτία σταμάτησε στο μηδέν την Αγγλία και μετά από το 0-0 απόψε για τη δεύτερη αγωνιστική του Euro 2020 παρέμεινε στο κόλπο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μεγάλο ματς, λόγω εντοπιότητας και Μεγάλης Βρετανίας, του 4ου ομίλου, δεν επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκες στις εξέδρες, πέρα από τον παλμό που έβγαλαν οι φίλαθλοι.

Η Σκωτία τα έδωσε όλα, ήταν συμπαγής και πήρε την ισοπαλία, κάνοντας... σεφτέ στους βαθμούς, καθώς στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί με 2-0 από την Τσεχία. Ωστόσο, ο ένας πόντος δεν της φτάνει για να περάσει στους «16» και θα χρειαστεί νίκη απέναντι στην Κροατία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Από την άλλη η Αγγλία δεν είχε εμπνεύσεις στο παιχνίδι της, όμως έφτασε τους 4 βαθμούς, καθώς είχε επικρατήσει 1-0 στην πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία και επί της ουσίας της φτάνει μια ισοπαλία με την Τσεχία για να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο, θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρώτη θέση και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην έδρα της.