Βελτιώνεται σταδιακά η υγεία του 5χρονου διασωθέντα από το δυστύχημα με το τελεφερίκ

Βελτιώνεται σταδιακά η υγεία του 5χρονου διασωθέντα από το δυστύχημα με το τελεφερίκ

Είναι ο μοναδικός που επέζησε από την πτώση στη λίμνη Ματζιόρε

Είναι καλύτερα στην υγεία του ο μικρός Έιταν, ο μόνος διασωθείς του δυστυχήματος από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε, που σημειώθηκε την Κυριακή στην Ιταλία.

Η κατάσταση της υγείας του πεντάχρονου Έιταν βελτιώνεται συνεχώς. Σήμερα μπόρεσε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και να συνομιλήσει, για λίγα λεπτά, με την θεία του που μόλις ήλθε από το Ισραήλ.

Υπάρχει ελπίδα να βγει σύντομα από την μονάδα εντατικής θεραπείας, αν και τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει θα χρειαστούν πολύ καιρό μέχρι να θεραπευτούν.

Ο Έιταν κατάφερε να σωθεί, πιθανόν, χάρη στον πατέρα του, που τον προστάτεψε μέσα στην αγκαλιά του κατά την πτώση της καμπίνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όλοι οι νοσοκόμοι και γιατροί του νοσοκομείου Ρετζίνα Μαργκερίτα του Τορίνο, όπου νοσηλεύεται, τον έχουν ουσιαστικά "υιοθετήσει".

Κοντά του είναι και μια ψυχολόγος, που θα συμβουλέψει την θεία και τους προπαππούδες του, πώς να του αποκαλύψουν ότι έχασε τον πατέρα, την μητέρα και τον μικρό αδελφό του δύο ετών, στη πτώση του τελεφερίκ, εξαιτίας εγκληματικής, ελλιπούς συντήρησης.