Βίντεο του Προτασέβιτς μετά τη σύλληψή του – «Ομολογεί» ότι οργάνωσε μαζικές κινητοποιήσεις

Βίντεο του Προτασέβιτς μετά τη σύλληψή του – «Ομολογεί» ότι οργάνωσε μαζικές κινητοποιήσεις

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο»

Ο 26χρονος δημοσιογράφος και μπλόγκερ, Ρομάν Προτασέβιτς, βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στο διεθνές επίκεντρο περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο στον πλανήτη. Τον νεαρό αντιφρονούντα συνέλαβαν οι Αρχές της Λευκορωσίας χθες (23/05), αφού πρώτα ανάγκασαν ένα αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Ο Προτασέβιτς εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, στο οποίο δηλώνει ότι «συνεργάζεται» με τις ανακριτικές Αρχές.

Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι, κοιτάζοντας την κάμερα, ο 26χρονος είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και «παραδέχτηκε» ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», σημείωσε, όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Προτασέβιτς δηλώνει επίσης ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ και αρνείται ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε σε ορισμένους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, έχει κυκλοφορήσει, ήδη, η φήμη ότι ο δημοσιογράφος έχει εξαναγκαστεί να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση.