«Βόμβα» της WSJ για Μπιλ Γκέιτς: Είχε μακροχρόνια σχέση με υπάλληλο της Microsoft

«Βόμβα» της WSJ για Μπιλ Γκέιτς: Είχε μακροχρόνια σχέση με υπάλληλο της Microsoft

Σύνδεση του ειδυλλίου με την αποχώρησή του από τη Microsoft «βλέπει» η αμερικανική εφημερίδα

Η οριστική αποχώρηση του Μπιλ Γκέιτς από τον όμιλο Microsoft τον Μάρτιο του 2020 φέρεται να συνδέεται με σχέση που κρίνεται «ανάρμοστη» με μια εργαζόμενη της επιχείρησης στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε σήμερα, Δευτέρα (17/05) η εφημερίδα Wall Street Journal και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής του κολοσσού της πληροφορικής εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2020 τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft αποφάσισαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς πρέπει να αποσυρθεί από το διοικητικό της συμβούλιο το 2020 καθώς διεξήγαγαν έρευνα για τη σχέση που είχε ο δισεκατομμυριούχος με μια εργαζόμενη της Microsoft και η οποία κρινόταν ανάρμοστη», σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Πρόκειται για «μια σχέση πριν από 20 χρόνια, η οποία έληξε με φιλικό τρόπο», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπιλ Γκέιτς, την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Αυτός εγκατέλειψε τη Microsoft για να μπορέσει να αφιερώσει όλον του τον χρόνο στο ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation, υπογράμμισε η εκπρόσωπός του, όπως είχε διευκρινιστεί και τότε.

Ο πρώην επικεφαλής της Microsoft και η σύζυγός του Μελίντα, οι οποίοι ίδρυσαν μαζί πριν από 20 χρόνια αυτό το ίδρυμα που αγωνίζεται κατά της φτώχειας και των ασθενειών, ανακοίνωσαν στις 3 Μαΐου ότι παίρνουν διαζύγιο, έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο όμιλος έλαβε καταγγελία στα τέλη του 2019 ότι «ο Μπιλ Γκέιτς επεδίωξε να συνάψει στενή σχέση με μια υπάλληλο της επιχείρησης το 2000. Επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου εξέτασε το πρόβλημα με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου, για να διεξάγει έρευνα σε βάθος».

Η μηχανικός αυτή του ομίλου δήλωνε σε επιστολή της ότι είχε μια σχέση σεξουαλικού χαρακτήρα με τον Μπιλ Γκέιτς «για χρόνια», διευκρινίζει η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι η παραίτησή του ήρθε πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διερευνούσαν επίσης για σχέσεις ανάμεσα στον Μπιλ Γκέιτς και τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια και αυτοκτόνησε στη φυλακή. Η υπεράσπιση του Μπιλ Γκέιτς διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «φιλανθρωπικές σχέσεις», για τις οποίες «μετάνιωσε», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είχε παραιτηθεί από τη γενική διεύθυνση του ομίλου το 2000 για να αφιερωθεί περισσότερο στο ίδρυμά του, προτού εγκαταλείψει κάθε εκτελεστικό αξίωμα στην Microsoft το 2008.

Η θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ήταν η τελευταία που τον συνέδεε ακόμη με τον όμιλο που είχε συνιδρύσει.