Europa League: Με το ένα… πόδι στον τελικό η Γιουνάιτεντ – Προβάδισμα για Βιγιαρεάλ

Europa League: Με το ένα… πόδι στον τελικό η Γιουνάιτεντ – Προβάδισμα για Βιγιαρεάλ

Η αγγλική ομάδα διέσυρε τη Ρόμα με 6-2 στο Μάντσεστερ - Οι Ισπανοί επικράτησαν με 2-1 της Άρσεναλ

Ένα μεγάλο φαβορί ανέδειξαν οι δύο ημιτελικοί του Europa League, που έγιναν απόψε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι με το ένα... πόδι στον τελικό, έπειτα από την μεγαλειώδη νίκη με 6-2 επί της Ρόμα στην Αγγλία. Αβαντάζ έχει και η Βιγιαρεάλ για την πρόκριση, καθώς νίκησε με 2-1 την Άρσεναλ στην Ισπανία, αν και η συγκεκριμένη ρεβάνς προμηνύεται αμφίρροπη, αφού θα γίνει στην Αγγλία.

Πολύ εντυπωσιασκό ματς με πανδαισία γκολ έγινε στο Όλντ Τράφορντ. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 1-0 στο 9' με τον Μπρούνο Φερνάντες, όμως η αντίδραση της Ρόμα ήταν γρήγορη. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πελεγκρίνι ισοφάρισε στο 15' και με τον Ντζέκο στο 33' πήρε προβάδισμα με 2-1. Το β' ημίχρονο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να παίρνουν ξανά το προβάδισμα.

Ο Καβάνι στο 48' και στο 64' έκανε το σκορ 3-2 για την Γιουνάιτεντ, που δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ουρουγουανός κέρδισε πέναλτι από τον Σμόλινγκ και ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 4-2 στο 71', καθώς ευστόχησε από τα 11 μέτρα, ενώ στο 75' ο Πογκμπά με κεφαλιά σημείωσε το 5-2. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 6-2 στο 86' με σουτ του Γκρίνγουντ για τους κόκκινους.

Ενδιαφέρον ήταν και το άλλο παιχνίδι στην Ισπανία. Η Βιγιαρεάλ έδωσε γρήγορο ρυθμό πήρε προβάδισμα δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο. Ο Τρινκέρος στο 5' και ο Αλμπιόλ στο 29' διαμόρφωσαν το 2-0, όμως η Άρσεναλ έδειξε σημάδια αντίδραση στο β' ημίχρονο, παρότι έμεινε με 10 παίκτες από το 57' με την αποβολή του Σεμπάγιος. Οι κανονιέρηγδες μείωσαν 2-1 στο 73' με τον Πέπε, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν στο Εστάδιο ντε Λα Κεράμικα στο 80' μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καπουέ της Βιγιαρεάλ.