Τραγωδία μετά την ανατροπή βυτιοφόρου: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες σπίτια κάηκαν

Τραγωδία μετά την ανατροπή βυτιοφόρου: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες σπίτια κάηκαν

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί στη Νιγηρία

Χάος ακολούθησε την ανατροπή ενός βυτιοφόρου οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο καύσιμα, στην κεντρική Νιγηρία την Κυριακή.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκάλεσε η ανατροπή, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το βυτιοφόρο ανατράπηκε σε έναν δρόμο, που βρίσκεται στην περιοχή Αγκάτου, στην πολιτεία Μπένουε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε κοντινά σπίτια και καταστήματα.

«Δώδεκα πτώματα ανέσυραν από την περιοχή της τραγωδίας χθες διασώστες, ενώ 50 σπίτια και καταστήματα κάηκαν», είπε ο Εμάνουελ Σίορ, ένας από τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Μπένουε.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες από τη φωτιά.

«Οι διασώστες συνεχίζουν να “χτενίζουν” την περιοχή για να καθορίσουν εάν κι άλλοι σοροί πιθανόν βρίσκονται μέσα στα καμένα κτίρια», συμπλήρωσε ο Σίορ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εκρήξεις βυτιοφόρων οχημάτων και αγωγών πετρελαίου αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, πρώτη παραγωγό πετρελαίου στην Αφρική, όμως, όπου η πλειονότητα των περίπου 200 εκατομμυρίων κατοίκων της ζει μέσα στη φτώχεια, την ώρα που οι υποδομές και οι μεταφορές είναι ανεπαρκείς.

(Φωτογραφία αρχείου)