Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Η απάντηση κρύβεται στο πρωτόκολλο

Στην τελευταία του κατοικία θα μεταφερθεί το Σάββατο 17 Απριλίου ο πρίγκιπας Φίλιππος, ενώ στην κηδεία που θα γίνει στον ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κάστρο του Wisdor, θα βρίσκονται μόνο συγγενείς και εκλεκτοί καλεσμένοι λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα την Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο πλευρό του και τα τελευταία 73 χρόνια που ήταν μαζί. Όμως, η κατάσταση της υγείας του τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να τον «προδώσει» η καρδιά του και να πεθάνει. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από τη στιγμή της ανακοίνωσης πως ο «βράχος της βασίλισσας» απεβίωσε στα 99 του χρόνια, φιλοξενούν πολλά αφιερώματα για εκείνον και τη ζωή του.

Ένα από αυτά είχε και την απάντηση στο ερώτημα: Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά;

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ο τίτλος του βασιλιά μπορεί να δοθεί σε κάποιον που κληρονομεί τον θρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγος της βασίλισσας δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο του βασιλιά, αλλά του πρίγκιπα.

Ο κανόνας όμως αλλάζει όταν πρόκειται για γυναίκα, καθώς η σύζυγος του βασιλιά παίρνει τον τίτλο της βασίλισσας. Δηλαδή, η Camilla και η Kate Middleton θα γίνουν βασίλισσες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα το 1957, 10 χρόνια μετά τον γάμο του με την Ελισάβετ, ενώ ως τότε ήταν γνωστός ως δούκας του Εδιμβούργου. Ωστόσο, και ο ίδιος ήταν κάποτε πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, αλλά λίγους μήνες μετά τη γέννησή του εξορίστηκε μαζί με την οικογένεια του από την Ελλάδα.