Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου – «Μου λείπει πάρα πολύ» λέει ο Κάρολος

Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου – «Μου λείπει πάρα πολύ» λέει ο Κάρολος

Με Χάρι, αλλά χωρίς Μέγκαν η κηδεία

Στις 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε την Παρασκευή 9/4, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με το Μπάκιγχαμ να τονίζει πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω Covid-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Με Χάρι, αλλά χωρίς Μέγκαν η κηδεία

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Φόρος τιμής από τον Κάρολο στον «αγαπημένο του μπαμπά»

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, απέτισε φόρο τιμής στον Φίλιππο, λέγοντας πως ο «αγαπημένος του μπαμπάς» θα του «λείψει πάρα πολύ».

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα», δήλωσε ο Κάρολος, κάνοντας λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄ αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του.

Χωρίς Τζόνσον η κηδεία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δε θα παραστεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, έτσι ώστε να μην εξαντληθεί το όριο ατόμων λόγω των περιοριστικών μέτρων.

«Ως αποτέλεσμα των κανονισμών για τον κορονοϊό, μόνο 30 άνθρωποι μπορούν να παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Ο πρωθυπουργός θέλησε να ενεργήσει σύμφωνα με αυτό που είναι καλύτερο για τη βασιλική οικογένεια και έτσι ώστε να επιτραπεί σε όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της οικογένειας [να παραστούν] δε θα παραστεί στην κηδεία το Σάββατο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.