Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι χαρακτήρα είχε και πώς ήταν σαν σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι χαρακτήρα είχε και πώς ήταν σαν σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ

Αποκαλύψεις από την επί δεκαετίες βοηθό της «Λίλιμπετ»

Νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πρίγκιπα Φίλιππο αναφορικά με τον χαρακτήρα, αλλά και τον ρόλο του ως σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μιλώντας για πρώτη φορά στο «Talter», 95χρονη Lady Prudence Penn, επί δεκαετίες βοηθός της βασίλισσας, τόνισε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε στο πλευρό της «Λίλιμπετ» όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα που απέκτησε όταν τον γνώρισε το 1947.

Όπως ανέφερε η Lady Prudence Penn, ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν ένας άνθρωπος «σταλμένος από τον παράδεισο με κάθε τρόπο» για τη βασίλισσα. «Αμέσως εντυπωσιάστηκα από τη φυσική τελειότητα αυτού του νέου άνδρα, που ήταν το τέλειο συμπλήρωμα για την πριγκίπισσα Ελισάβετ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην περιγραφή της για τον Φίλιππο μίλησε για έναν γλυκό και αφοσιωμένο σύζυγο, αναφέροντας τα εξής: «Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ενίσχυε το εγώ της βασίλισσας. Στον δρόμο για τον αρραβώνα τους την κοίταξε και της είπε πόσο όμορφη ήταν. Ήξερε πώς να βγάλει τοv καλύτερο εαυτό από μια γυναίκα και είμαι βέβαιη ότι οι συμβουλές και η ενθάρρυνσή του σε αυτήν ήταν υψίστης σημασίας στη σχέση τους».

Αναφερόμενη στα πριγκιπικά καθήκοντα του Φιλίππου, η Penn είπε πώς οτιδήποτε έκανε, το έκανε με ενθουσιασμό και καταπιανόταν με ό,τι του τραβούσε το ενδιαφέρον. «Οτιδήποτε ξεκινούσε, το έκανε με ενθουσιασμό και επιδεξιότητα. Ήταν ο πιο πρακτικός άντρας που έχω γνωρίσει. Είχε έναν έντονο ενθουσιασμό για τόσα πολλά πράγματα, πάντα περίεργος να μάθει περισσότερα και, εάν είναι δυνατόν, να κάνει βελτιώσεις», δήλωσε.

Όπως είπε, ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε πολλές ομοιότητες με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, πατέρα της Ελισάβετ. «Μια φορά του το είπα (σ.σ του Φίλιππου) και το αρνήθηκε έντονα. Νομίζω ότι είχα δίκιο», σημείωσε.

Σχετικά με την επιθυμία του Φιλίππου για την κηδεία του, η Penn ανέφερε ότι εκείνος πάντα ήθελε μια χαμηλών τόνων κηδεία από ό,τι προέβλεπε το πρωτόκολλο, κάτι που τελικά συνέβη λόγω κορονοϊού.

«Ήταν μια κηδεία που αποδείχτηκε ότι ήταν η πιο συγκινητική, σωστή και αξιομνημόνευτη». κατέληξε.