Μαχαίρωσαν 12χρονο μέσα σε φουσκωτό κάστρο σε παιδικό πάρτι

 Μαχαίρωσαν 12χρονο μέσα σε φουσκωτό κάστρο σε παιδικό πάρτι

Συνελήφθη ένας ύποπτος, ενώ το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ένα πολύ λυπηρό και σοκαριστικό γεγονός συνέβη σε ένα 12χρονο αγόρι την ώρα που έπαιζε σε ένα φουσκωτό κάστρο στο πάρτι γενεθλίων της αδερφής του, καθώς δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Ο δράστης κυνήγησε το παιδί μέσα στο κάστρο, το γρονθοκόπησε και το κλώτσησε προτού το μαχαιρώσει τρεις φορές στο πόδι, σύμφωνα με τη Daily Mail. Συνελήφθη ένας 20χρονος ως ύποπτος γι' αυτή την ενέργεια.

Ήταν απόγευμα όταν σημειώθηκε η επίθεση στην Αγγλία χθες και εκείνη την ώρα αρκετά παιδιά γιόρταζαν τα γενέθλια του κοριτσιού.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα χρειαστεί εγχείρηση, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Η αστυνομία του Merseyside ανέφερε πως η φριχτή επίθεση «δεν ήταν τυχαία», μετά τη σύλληψη του άντρα. Ο επικεφαλής αστυνομικός ερευνητής Γκέιλ Ρούνεϊ σημείωσε πως «παρόλο που προκαλεί ικανοποίηση το γεγονός ότι έγινε μια σύλληψη γρήγορα, η έρευνά μας συνεχίζεται και συγκεντρώνουμε όλες τις πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Καταλαβαίνουμε την ανησυχία που ένα τέτοιο περιστατικό προκαλεί στην κοινότητα. Δεν ήταν μια τυχαία επίθεση και πιστεύουμε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται είναι από τη γύρω περιοχή.

Όπως και να έχει, είναι απεχθές να γίνεται επίθεση σε ένα νεαρό άτομο, έτσι είναι ζωτικό οποιοσδήποτε με πληροφορίες να μας βοηθήσει είτε άμεσα είτε ανώνυμα και εμείς θα αναλάβουμε δράση».

Η γιαγιά του αγοριού δήλωσε πως «ήρθαν στην πίσω αυλή και πήγαν σε εκείνον, κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τον και τον μαχαίρωσαν τρεις φορές. Υπήρχε πολύ αίμα, έτσι προσπαθήσαμε να το περιορίσουμε στην πληγή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Υπήρχαν περίπου 14 παιδιά στην αυλή και τα πήγαμε μέσα όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε».

Σύμφωνα με την οικογένεια, το αγόρι και ένας φίλος είχαν πάει σε ένα μαγαζί στη γωνία και επέστρεφαν στο παιδικό πάρτι όταν ξέσπασε καβγάς με έναν μεγαλύτερο άντρα. Λίγο μετά τον καβγά, δύο άντρες γύρω στα 20, πήγαν στο πάρτι και συγκεκριμένα στην πίσω αυλή όπου σημειώθηκε η σοκαριστική επίθεση.