Κορονοϊός: Τεστ με κόσμο σε έναν απ’ τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου της Αγγλίας

Κορονοϊός: Τεστ με κόσμο σε έναν απ’ τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου της Αγγλίας

Θέλουν να δοκιμάσουν τις συνέπειες κι αν μπορούν τα ματς να γίνονται με φιλάθλους

Ο ένας απ’ τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» μέσα στον Απρίλιο, θα «χρησιμοποιηθεί» σαν test event για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αν και δεν θα περιλαμβάνει οπαδούς από καμία απ’ τις δύο πλευρές.

Πηγή της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε στο Reuters, ότι ο ένας ημιτελικός θα έχει περίπου 4.000 θεατές στις εξέδρες, οι οποίοι θα είναι κυρίως εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα, αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Και οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ», με την Τσέλσι να αντιμετωπίζει στις 17 Απριλίου τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λέστερ τη Σαουθάμπτον μία μέρα μετά. Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν τόνισε στο BBC πως «...έχει προγραμματιστεί μια σειρά δοκιμαστικών εκδηλώσεων, στις οποίες θα επιτραπεί η είσοδος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Ο τελικός του Λιγκ Καπ, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ, θα έχει αντίστοιχα χαρακτήρα test event με την είσοδο 8.000 θεατών, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οπαδοί των δύο ομάδων, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Αγγλία προσπαθεί σταδιακά να περιορίσει τα μέτρα απαγόρευσης, ανοίγοντας τα γήπεδα και η πλέον καθοριστική ημέρα θα είναι η 17η Μαΐου, όπου σχεδιάζεται να επιτραπούν εκδηλώσεις με την παρουσία έως και 10.000 ανθρώπων.

Από την πλευρά της η Premier League, σχεδιάζει να επαναφέρει κόσμο στις εξέδρες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της εφετινής σεζόν, που θα διεξαχθούν στις 18-20 Μαΐου και στις 23 Μαΐου.