Formula1: Πρώτη pole της σεζόν ο Φερστάπεν και η Red Bull

Formula1: Πρώτη pole της σεζόν ο Φερστάπεν και η Red Bull

Στη 2η θέση της εκκίνησης στο Μπαχρέιν θα είναι ο Χάμιλτον και στην 3η ο Μπότας με Mercedes

Με το ξεκίνημα της χρονιάς ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull δείχνουν ότι φέτος θέλουν να αλλάξουν το παιχνίδι στη Formula1. Η απόλυτη κυριαρχία των τελευταίων χρόνων από τη Mercedes έχει κάνει το σπορ μονότονο, φέτος όμως, ελπίζουμε ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό, με περισσότερο ανταγωνισμό! Οι κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν αμέσως αποκαλύπτουν ότι ο Φερστάπεν και η Red Bull έχουν... άγριες διαθέσεις. Ο Ολλανδός όχι μόνο έκανε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα, τα δεύτερα και τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, αλλά επικράτησε και στις κατατακτήριες, παίρνοντας την pole position.

Έθεσε από την αρχή έναν πολύ καλό χρόνο, που έμεινε στην κορυφή για το μεγαλύτερο μέρος του Q3. Ο Λιούις Χάμιλτον προς το τέλος, κατάφερε να τον «σπάσει» παίρνοντας εκείνος την πρωτιά, όμως αυτό ήταν κάτι... προσωρινό. Ο Μαξ Φερστάπεν λίγα δευτερόλεπτα μετά απάντησε και του πήρε την pole, πραγματικά μέσα από τα χέρια. Οπότε ο οδηγός της Mercedes έμεινε δεύτερος και ο Βαλτέρι Μπότας, πίσω του, δίνοντας στην ομάδα το 2-3. Στην τέταρτη θέση έχουμε τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. Ο Μονεγάσκος κατάφερε να πάρει μια πολύ καλή θέση εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, κάτι που μετά την προηγούμενη σεζόν, δεν είναι δεδομένο για τη Ferrari.

Ακόμη δεν μπορούμε να κρίνουμε, όμως η απόδοση των κόκκινων μονοθεσίων ήταν αρκετά καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι και τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ, όσο και ο νέος για την ομάδα Κάρλος Σάινθ, τα πήγαν μια χαρά. Ο Πιέρ Γκασλί της Alpha Tauri κλείνει την πεντάδα και αφήνει... σημείωση ότι για το 2021, η Alpha Tauri θα έχει πρωταγωνιστική θέση στη μεσαία κατηγορία. Ρικιάρντο, Νόρις βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση φέρνοντας τη McLaren σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ύπαρξη και των δύο μονοθεσίων της ομάδας στο Q3 είναι θετικό στοιχείο, ενώ οι διαφορές των δύο οδηγών δεν είναι μεγάλες.

Στην ένατη θέση, έχουμε τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine που παρά τα δύο χρόνια απουσίας του, δείχνει ότι δεν... ξέχασε πως οδηγούνται οι Formula 1, ενώ δέκατος βρίσκεται ο Λανς Στρολ της Aston Martin. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, teammate του Στρολ δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 καθώς του χάλασε την τελευταία προσπάθεια ο Νικίτα Μαζεπίν. Ο rookie οδηγός της Haas είχε ένα τετ α κε και ο Φέτελ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά τον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τους χρόνους και την κατάταξη, που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής!

Πηγή: gazzetta.gr