Έξι ασθενείς με Covid-19 νεκροί στην Ιορδανία λόγω βλάβης στο σύστημα οξυγόνου

Έξι ασθενείς με Covid-19 νεκροί στην Ιορδανία λόγω βλάβης στο σύστημα οξυγόνου

«Έχουν καταγραφεί 385.533 κρούσματα και 5.224 θάνατοι από Covid-19»

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιορδανία, λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να συγκρατήσουν τους οργισμένους συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του ιδρύματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Οι πηγές είπαν ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες ασθενών με Covid-19 στο νέο, κρατικό νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν.

Ο υπουργός Υγείας Νατίρ Ομπεϊντάτ νωρίτερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο και είχε συνάντηση με το προσωπικό την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή για να αποτρέψουν ταραχές με τους συγγενείς των ασθενών όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Ιορδανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των μολύνσεων, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη γρήγορη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα και επανέφερε το πλήρες λοκντάουν κάθε Παρασκευή.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 8.300 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο.

Μέχρι σήμερα στην Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 385.533 κρούσματα και 5.224 θάνατοι από Covid-19.