Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία νεαρών

Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία νεαρών

Το θύμα νοσηλεύεται σε κώμα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού ενός 15χρονου στο κέντρο του Παρισιού, από συμμορία νεαρών.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γιούρι Κρουτσένικ από την Ουκρανία, να πέσει αναίσθητος και να νοσηλεύεται σε κώμα.

Το περιστατικό συνέβη στις 15 Ιανουαρίου, όταν ο Γιούρι δέχτηκε την επίθεση της συμμορίας. Οι δράστες κρατούσαν λοστούς και μαχαίρια και του προκάλεσαν τραύματα στο χέρι, το κεφάλι, κατάγματα στα πλευρά ακόμα και χτυπήματα στα μάτια.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ θεωρούν ως υπόπτους, μία ομάδα εφήβων από το προάστιο του Βανβς.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν είπε ότι ήταν μια «επίθεση απίστευτης αγριότητας» και πρόσφερε «υποστήριξη στο νεαρό αγόρι και την οικογένειά του».

«Είδαν τη συμμορία να τρέχει προς τα πάνω τους, αλλά ο Γιούρι ήταν ο μόνος από την παρέα που δεν κατάφερε να ξεφύγει», δήλωσε μια πηγή με γνώση της έρευνας.

Ο Γάλλος γερουσιαστής, Σαβιέ Γιακοβέλι, έγραψε στο Twitter: «Αυτό το βίντεο είναι “γροθιά στο στομάχι”. Ο Γιούρι, ένας 15χρονος μαθητής, δέχεται επίθεση από 10 άτομα οπλισμένα με σιδερένιους λοστούς, με σκοπό να τον σκοτώσουν. Οι σκέψεις μου είναι με τον Γιούρι, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, και με την οικογένειά του».