Μακρόν: Η Γαλλία θα ζει με τον κοροναϊό τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021

Μακρόν: Η Γαλλία θα ζει με τον κοροναϊό τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021

Τα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν επισήμως το 1 εκατομμύριο

Η Γαλλία θα πρέπει να ζει με τον νέο κοροναϊό τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν, που έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, είπε επίσης, ότι δεν υπάρχουν σχέδια σε αυτή τη φάση, να περιοριστούν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, που στοχεύουν στο να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Γαλλία ξεπέρασε σήμερα το 1 εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό του το υπουργείο Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν σήμερα τους 298, από 162 χθες.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 15.008 ασθενείς (χθες ήταν 14.032) και από αυτούς οι 2.441 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Γαλλία καθίσταται έτσι η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...