Eπίθεση στο Παρίσι: Το θύμα είχε δείξει σε μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ

Eπίθεση στο Παρίσι: Το θύμα είχε δείξει σε μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ

Ο δράστης αποκεφάλισε τον καθηγητή

Ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε σήμερα το απόγευμα σε προάστιο του Παρισιού είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το θύμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ. Ο δράστης ήταν 18 ετών και είχε γεννηθεί στη Μόσχα, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Μακρόν: Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη απόψε στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέν του Παρισιού και στο σημείο της επίθεσης που δέχθηκε ο καθηγητής: «Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Μακρόν κοντά στο σχολείο όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.