Κορονοϊός: Υποχρεωτική θα καταστεί η μάσκα σε κλειστούς χώρους στη Γαλλία

Κορονοϊός: Υποχρεωτική θα καταστεί η μάσκα σε κλειστούς χώρους στη Γαλλία

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε ο Μακρόν

Η Γαλλία αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, που παρουσιάζει ενδείξεις αναζωπύρωσης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

«Εύχομαι να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους», δήλωσε ο Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέροντας την 1η Αυγούστου ως ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αυτού. «Έχουμε ενδείξεις» πως η μόλυνση «ξαναρχίζει και πάλι λίγο» στη Γαλλία, προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στην επιδημία του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει ήδη τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στη χώρα, και καθώς οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν να μην υπάρξει χαλάρωση των προφυλάξεων στη χρήση μάσκας ή στην απαγόρευση των χειραψιών.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, αυτή «γίνεται στις μεταφορές, πηγαίνει πολύ καλά, αλλά δεν είναι συστηματική στους κλειστούς δημόσιους χώρους (...) αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθούν τα πράγματα», εξήγησε. «Πρέπει να προβλέψουμε και να προετοιμαστούμε» για μια επανεκκίνηση της επιδημίας, προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος στην τηλεοπτική αυτή συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

«Θα είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε και προσέθεσε: «έχουμε τα αποθέματα και τις προμήθειες που είναι ασφαλισμένα και έχουμε την οργάνωση όσο πιο κοντά επί του πεδίου γίνεται, κάτι το οποίο θα επέτρεπε να αντιμετωπίσουμε μια αναζωπύρωση, αν έρθει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γαλλία θα λάβει κατά προτεραιότητα ένα εμβόλιο εφόσον ανακαλυφθεί από τον γαλλικό φαρμακευτικό όμιλο Sanofi, διαβεβαίωσε πως η χώρα θα είναι από τις πρώτες που θα εξυπηρετηθεί, αλλά αρνήθηκε να απαιτήσει μια απόλυτη προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» τυχόν «υγειονομικό εθνικισμό».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό