Έκλεστον: Πολλές φορές οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς

Έκλεστον: Πολλές φορές οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του 89χρονου θρύλου της Formula 1 για τον ρατσισμό

Την εκτίμησή του ότι «σε πολλές περιπτώσεις οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές, από ό,τι είναι οι λευκοί» διατύπωσε σε συνέντευξή του στο CNN ο 89χρονος πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον.

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τον ρατσισμό στη Formula 1, κάτι που κατήγγειλε και ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον. Ο Έκλεστον αφού δήλωσε ότι ο ρατσισμός είναι κάτι που ενοχλεί και τον ίδιο, υποστήριξε αναφερόμενος στον έγχρωμο Βρετανό πιλότο της F1, ότι «δεν νομίζω ότι τον επηρέασαν εκδηλώσεις ρατσισμού» και ουσιαστικά διέψευσε τον Βρετανό πρωταθλητή, υποστηρίζοντας ότι στις ομάδες της Formula 1 δεν υπήρχε ρατσισμός.

«Είναι πολύ απασχολημένοι με το να κερδίσουν αγώνες, να βρουν χορηγούς και άλλα πράγματα, που πραγματικά έχουν λίγο ως καθόλου ενδιαφέρον» είπε χαρακτηριστικά για όσους ασχολούνται με το άθλημα. Ο Έκλεστον πάντως επαίνεσε τον Χάμιλτον για ττην πρωτοβουλία του στο κίνημα Black Lives Matters, σχετικά με την αύξηση της ποικιλομορφίας και την απαλοιφή εμποδίων στην διαφορετικότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ωστόσο πρόσθεσε, ότι «δεν νομίζω ότι θα κάνει ούτε καλό, ούτε κακό στη Formula 1».