Ο ηθοποιός που έπαιξε μόνο σε 5 φιλμ, και τα 5 προτάθηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ο ηθοποιός που έπαιξε μόνο σε 5 φιλμ, και τα 5 προτάθηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ένα κινηματογραφικό επίτευγμα από τα λίγα

Σίγουρα μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές για έναν ηθοποιό είναι η ταινία στην οποία συμμετέχει να προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Για σκέψου τώρα όλες οι ταινίες στις οποίες θα συμμετέχει να είναι προτεινόμενες...

Κι όμως υπήρξε ένας ηθοποιός, που μπορεί το όνομά του να μη σου λέει πολλά αλλά κατάφερε να ζήσει στη σύντομη, δυστυχώς, πορεία του αυτή τη συγκυρία. Συμμετείχε μόνο σε πέντε φιλμ αλλά και τα πέντε προτάθηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο λόγος για τον Τζον Καζάλ ο οποίος συμμετείχε σε κινηματογραφικά αριστουργήματα της δεκαετίας του 1970 αλλά λόγω ασθένειας αυτά ήταν μόνο πέντε.

Ο ηθοποιός Τζον Καζάλ πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 42 ετών. Μέσα σε έξι χρόνια είχε καταφέρει ένα ρεκόρ. Να παίξει σε πέντε αριστουργήματα μέσα σε έξι χρόνια και να προταθεί η ταινία που συμμετέχει για Όσκαρ. Το σύντομο πέρασμα που έκανε από το Χόλιγουντ ήταν αν μη τι άλλο γεμάτο επιτυχίες.

Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν οι εξής: O «Νονός», ο «Νονός ΙΙ», ο «Ελαφοκυνηγός», η «Συνομιλία» και η «Σκυλίσια μέρα». Τα τρία πρώτα φιλμ μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν και το Όσκαρ.

Ο Τζον Καζάλ ο οποίος υπήρξε κολλητός φίλος του Αλ Πατσίνο, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κινηματογράφο αλλά το όνομά του κατάφερε να γράψει ιστορία. Εξάλλου μια ταινία στην οποία προτάθηκε για Όσκαρ ακόμη και μετά το θάνατό του. Κι αυτό γιατί όταν κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος του «Νονού» το 1990, δηλαδή δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατό του περιείχε αρχειακό υλικό του ηθοποιού από τα άλλα δύο φιλμ. Και η συγκεκριμένη ταινία προτάθηκε και εκείνη για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας!