Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σεξ σύμφωνα με έρευνα

Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σεξ σύμφωνα με έρευνα

Κινέζοι ερευνητές εξέτασαν δείγματα σπέρματος από ασθενείς και ιαθέντες από τον ιό

Ο κοροναϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του σεξ, όπως προέκυψε από επιστημονική έρευνα στην Κίνα, όπου ο ιός βρέθηκε στο σπέρμα ακόμη και ανδρών που είχαν αναρρώσει από τον SARS-Covid-19.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ερευνητές του νοσοκομείου αναφοράς για τον κοροναϊό Shangqiu στην επαρχία Henan στην Κίνα, ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 38 άνδρες, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, εκ των οποίων οι 23 είχαν αναρρώσει. Όπως διαπιστώθηκε, ένας στους έξι είχε ίχνη του ιού στο σπέρμα του, - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ήταν πλέον άρρωστοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κορυφαίοι ειδικοί σε μολυσματικές ασθένειες παραδέχτηκαν, ότι τα ευρήματα «δεν προκαλούν έκπληξη», καθώς και άλλοι θανατηφόροι ιοί, όπως ο Ζίκα και ο Έμπολα, έχουν βρεθεί σε δείγματα σπέρματος. Επισημαίνεται πάντως, ότι η κινεζική μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA, δεν αποδεικνύει ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του σεξ, αλλά εκτιμά ότι είναι πιθανό.

Ωστόσο, το εύρημα ώθησε τους ερευνητές να εκδώσουν προειδοποίηση και να συστήσουν σε όσους νόσησαν από τον κοροναϊό, να απέχουν από το σεξ μέχρι οι νεότερες εξετάσεις τους να δείξουν ότι είναι εντελώς καθαροί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό