Πανικός στο Λονδίνο λόγω κοροναϊού: Ξεπούλησαν τα ζυμαρικά, το χαρτί τουαλέτας και το αλεύρι

Πανικός στο Λονδίνο λόγω κοροναϊού: Ξεπούλησαν τα ζυμαρικά, το χαρτί τουαλέτας και το αλεύρι

Οι επικεφαλής των βρετανικών σούπερ μάρκετ καλούν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται

Άδεια ράφια υπήρχαν σήμερα σε ολοένα και περισσότερα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου καθώς οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα αφού η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όσους ασθενούν από τον κοροναϊό να απομονωθούν σπίτι τους.

Το Lidl στο Χάκνεϊ δεν είχε ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας, αλεύρι, κονσέρβες ψαριών ή λάδι ήδη από χθες το βράδυ. Σήμερα, το Sainsbury's στο Τσάρλτον δεν είχε ζυμαρικά ή χαρτί τουαλέτας. Το Waitrose στην περιοχή Κάναρι Γουόρφ δεν είχε ούτε ζυμαρικά ούτε χαρτί τουαλέτας από χθες το βράδυ.

Οι επικεφαλής των βρετανικών σούπερ μάρκετ καλούν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματα επαρκώς τροφοδοτημένα αλλά σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν ενδείξεις ότι πολύς κόσμος στοκάρει βασικά αγαθά στο σπίτι του.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κληθεί να απαντήσει για ποιο λόγο δεν λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές άλλες χώρες. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της προσέγγισης αυτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των επιστημόνων και θα κάνει «το σωστό τη σωστή στιγμή» όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό