Κορονοϊός: 33 οι νεκροί στη Γαλλία, 86 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Κορονοϊός: 33 οι νεκροί στη Γαλλία, 86 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

372 τα επιπλέον κρούσματα, η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα 24 ωρών

Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει 33 θανάτους στη Γαλλία, ενώ σε 1.784 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ήτοι 372 επιπλέον κρούσματα και η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα 24 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των ασθενών, 86 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Εκ των 33 νεκρών, όλοι τους ήταν ενήλικες και 23 εξ αυτών ήταν άνω των 75 ετών, εξήγησε ο Σαλμόν, ενώ επισήμανε ότι το «98%» των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 έχει θεραπευτεί.

Μακρόν: Δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα όπως στην Ιταλία αυτή τη στιγμη

Τόσο δραστικά μέτρα καραντίνας, όσο εκείνα που εφαρμόστηκαν στην Ιταλία ή στην Κίνα εναντίον της επιδημίας του κοροναϊού, «δεν χρειάζεται» να ληφθούν αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, όμως δεν μπορούν να αποκλειστούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Λαμβάνουμε προσαρμοσμένα μέτρα». «Σήμερα δεν χρειάζεται να λάβουμε αποφάσεις αυτής της φύσης» όμως «εάν αύριο ή μεθαύριο χρειαστεί να το κάνουμε, θα το εξηγήσουμε και ενδεχομένως να τα πάρουμε» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, απαντώντας σε ένα ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην Ιταλία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό