Κορονοϊός: Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βόρεια Μακεδονία

Κορονοϊός: Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βόρεια Μακεδονία

Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Σκοπίων

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε σήμερα το κλείσιμο για δύο εβδομάδες όλων των νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας, ως προληπτικό μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την απαγόρευση για δύο εβδομάδες των δημόσιων συναθροίσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και την αναβολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων. Ακόμη, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για διάστημα 30 ημερών.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, απαγορεύονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές προς χώρες υψηλού και μεσαίου κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού. Στη Βόρεια Μακεδονία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επτά κρούσματα του κοροναϊού. Οι τέσσερις από τους επτά πολίτες που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό, είχαν ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στη βόρεια Ιταλία, ενώ άλλοι τρεις είναι συγγενείς τους, με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή, κατά την επιστροφή τους στη χώρα. Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Σκοπίων με ήπια συμπτώματα.