Κορονοϊός: Στους 11 ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία – Στα 322 τα κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 11 ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία – Στα 322 τα κρούσματα

Τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 39 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωναϊό στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την Πολιτική Προστασία της χώρας, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στους 11.

Όπως αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος και οι τρεις περιπτώσεις αφορούν σε ηλικιωμένους, μία γυναίκα 83 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 84 και 91 ετών, οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή της Λομβαρδίας και μία ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 39 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Εν τω μεταξύ όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους, διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.