Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα στη Συρία

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα στη Συρία

«Τριάντα έως 35 σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις»

Η Τουρκία σκότωσε στρατιώτες του συριακου καθεστώτος ως απάντηση σε βομβαρδισμό πυροβολικού που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις τούρκους στρατιώτες, υποστήριξε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν έξι σύροι στρατιώτες.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ' αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.