Ερντογάν: Τώρα θα κάνουμε νέο άλμα στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Τώρα θα κάνουμε νέο άλμα στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο έπος του Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά στη Μεσόγειο είπε ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να γράφει έπη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά πέρα από τους ναύτες της φρεγάτας Γιαβούζ μέσω του κινητού του Ακάρ και με στρατιώτες της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Γκετσίτλι του Χακάρι

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κάνουν νέο άλμα στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με στρατιώτες της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Γκετσίτλι του Χακάρι.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας ανέφερε ότι έφτασαν στο τέλος του 2019 και αρχίζει το 2020. Ο Ερντογάν συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες στην ξηρά, θάλασσα και στον αέρα για τη χώρα επίσης με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης συνέχισαν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τώρα θα κάνουμε νέο άλμα στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στο έπος του Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά στη Μεσόγειο είπε ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να γράφει έπη.

Δηλώσεις Οκτάι για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Φουάτ Οκτάι είπε ότι η Τουρκία χάλασε το παιχνίδι το οποίο αποσκοπούσε την φυλάκιση της χώρας στην ξηρά με την υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη.

Ο Οκτάι σημείωσε ότι με τον δυναμισμό του προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης έχουν ξεπεραστεί όλες οι επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας.

Από την άλλη σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης είπε ότι σε περιοχές υπό την κατοχή της οργάνωσης YPG/PKK στη Συρία η Τουρκία δεν επέτρεψε τη δημιουργία του τρομοκρατικού διαδρόμου.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι το 2019 εξασφαλίστηκε η ισορροπία στην τουρκική οικονομία και το 2020 αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη.

Ενώ για την ύπαρξη της Τουρκίας στη Λιβύη και στην Κύπρο τόνισε ότι ο σκοπός είναι να χαλάσει η χώρα όλα τα παιχνίδια επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι επιτυχημένο κανένα σχέδιο στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.